ȘTIRI

24 august 2017

EXIST IMMORTAL (UK) și SPECIAL PROVIDENCE (HU) sunt noile trupe care se alătură line-up-ului Maximum Rock Festival 2017, eveniment ce va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București (cort încălzit)!

Astfel, alături de ele, în cele două zile de festival vor putea fi văzute și ascultate trupe precum Haggard (DE),  Sodom (DE), Polar (UK),  Moonsorrow (FI), For The Wicked (RO), Shade Empire (FI), Anvision (PL), Nightmare (FR), Stage of Reality (IT), Hypersonic (IT), Anuryzm (LB) și  Vlad in Tears (DE).

Venită din Ungaria, Special Providence este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cvartete de jazz-metal din scena progressive europeană, care și-a format de-a lungul timpului un stil unic ce captivează publicul încă din primele minute.

Prezența dinamică a trupei pe scenă transformă orice concert într-un spectacol impresionant, aceasta participând la multe festivaluri importante precum London Jazz Festival, Crescendo Festival, ProgSud, Prog-Résiste și susținând o mulțime de concerte în întreaga lume, timp în care a împărțit scena cu nume mari precum Dream Theater, Spock’s Beard, Steve Hackett și multe altele.

De asemenea, toboșarul trupei, Adam Marko, este cunoscut publicului român prin participarea sa la Drumstage REF 2015, în calitate de headliner.

Cu un sound impresionant de melodic metal, trupa londoneză Exist Immortal n-a stat deloc degeaba încă de la lansarea primului său album „Darkness of and Age” din 2014. Cântând la diverse festivaluri, în nenumărate turnee și chiar cu nume mari din lumea underground-ului, de la SikTh la Heart of a Coward, Fallujah sau Circles, Exist Immortal a avut grijă să-și răspândească muzica prin toate colțurile lumii.

Ultimul album al trupei, „Breathe”, a fost lansat în data de 28 octombrie 2016 via Primordial Records, fiind primit foarte bine atât de fanii trupei, cât și de presa de specialitate

8.08.2017

Timpul trece destul de repede, suntem deja în luna august, așa că nu mai e foarte mult până la cea de-a șaptea ediție Maximum Rock Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București! Este vremea noilor confirmări, astfel că POLAR (UK) este noua trupă care se alătură line-up-ului deja anunțat și va concerta în prima zi a festivalului alături de FOR THE WICKED, SODOM și HYPERSONIC!

POLAR
Începută inițial ca formație de post-hardcore, dar trecând treptat spre un sound âmelodic hardcore, așa cum declară chiar solistul Adam Woodford într-un interviu, POLAR s-a format în anul 2009 în Guildford, orașul natal al membrilor trupei – Adam Woodford (voce), Fabian Lomas (chitară), Tom Green (chitară), Jonny Bowman (Bas) și Nick Jones (tobe).

Încă de la formarea sa, Polar a fost în căutarea unui public variat care să înțeleagă valorile în care aceștia cred, astfel că nu după mult timp, grupul și-a început etapa de maturizare prin conturarea unor influențe venite din scena alternativ din toate colțurile lumii.

După patru materiale discografice lansate în perioada 2010-2014 („This Polar Noise”, „Iron Lungs”, „Inspire Create Destroy” și „Shadowed by Vultures”), Polar lansează în 2016 albumul „No Cure No Saviour” prin intermediul casei de discuri Prosthetic Records, material ce intensifică melodicitatea și ritmul rapid și dur cu care Polar ne-a obișnuit prin muzica sa.

Funeral For A Friend, Being As An Ocean, This is Hell, Gallows, Trash Talk, Obey The Brave sunt doar câteva din trupele alături de care Polar a concertat de-a lungul timpului, urmând ca în perioada următoare să împartă scena festivalurilor alături de Whitechapel, August Burns Red, First Blood, The Amity Affliction, Napoleon și multe alte nume cunoscute.

 

20.07.2017

HAGGARD, ANVISION și HYPERSONIC sunt noile nume confirmate pentru noua ediție Maximum Rock Festival care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București.

Nu uitați că au fost puse în vânzare un număr limitat de bilete de o singură zi care pot fi achiziționate fie online pe www.ambilet.ro, fie direct de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9).

Astfel, puteți găsi bilete de o zi la următoarele prețuri:

începând din data de 12.07.2017 – 75 lei (300 buc.)

după epuizarea primului stoc – 90 lei (300 buc.)

Vă rugăm să țineți seama de faptul că biletul va fi scanat o singură dată în una din zile (în funcție de ziua aleasă), astfel că orice încercare de a intra a doua oară cu el în incinta festivalului va fi pedepsită conform legii. Programul pe zile al formațiilor confirmate până acum poate fi văzut mai jos.

În prezent, prețul unui abonament (ambele zile) este de 115 lei, urmând a fi schimbat curând în următoarea perioadă, imediat după epuizarea acestui stoc.

HAGGARD

Cu sute de concerte susținute în peste 30 de țări, îmbinând sunetele puternice de metal cu muzica clasică într-un „mozaic simfonic” special, trupa germană HAGGARD revine după 6 ani în București și va concerta ca headliner în cea de-a doua zi la Maximum Rock Festival 2017.

După patru albume de studio (dintre care trei fiind incluse în German Top 100 Album Charts), două DVD-uri lansate, apariții la numeroase festivaluri, dar și concerte și turnee prin Europa, Haggard și-a creat treptat un fan base destul de puternic, fiind o formație apreciată pretutindeni pentru unicitatea stilului său.

Cu o activitate de aproape 28 ani, Haggard știe cu siguranță cum să jongleze cu sunetele, captivându-și publicul prin diversitatea stărilor transmise către acesta: de la tandrețe și sensibilitate, la violență și brutalitate, asta și datorită multitudinii de instrumente folosite, dar și componenței destul de diverse a trupei, în care putem găsi și trei instrumentaliști români, și anume Cosmin Nechita (vioară), Ștefana Sabau (oboi) și Cătălina Popa (flaut).

ANVISION

După ce a putut fi văzută și ascultată live la începutul acestui an în deschiderea concertului Tarja Turunen de la Timișoara, trupa poloneză ANVISION revine în România și va concerta la Maximum Rock Festival, aducând cu ea sonoritățile melodice de prog metal, care vor încânta urechile iubitorilor de muzică progressive.

Formată în anul 2007, ANVISION are la activ un EP („Eyes Wide Shut”, 2010) și două albume lansate, dintre care ultimul – „New World” fiind lansat chiar în luna mai a anului trecut.

HYPERSONIC

Formată în 2006, HYPERSONIC este o formație de symphonic power metal din Italia, ce are la activ două albume de studio, printre care „Fallen Melodies” – lansat în 2011, bucurându-se de aprecieri din partea site-urilor muzicale de specialitate, dar și „Existentia”, lansat în 2016, al cărui concept prezintă existența umană și spiritualitatea din „viața de apoi”.

Trupa a concertat de-a lungul timpului la mai multe festivaluri din Italia și alte țări europene, printre care Elements Of Rock – Elveția, Femetal Fest și We Rock Fest – Italia.

Până în acest moment, pentru ediția de anul acesta a Maximum Rock Festival au fost confirmate:

Vineri (13 octombrie)

FOR THE WICKED
SODOM
HYPERSONIC

Sâmbătă (14 octombrie)
HAGGARD
MOONSORROW
SHADE EMPIRE
STAGE OF REALITY
NIGHTMARE
ANVISION
ANURYZM
VLAD IN TEARS

Nu uitați nici de Warm-up party-ul festivalului, și anume concertul WINTERSUN din data de 7 octombrie, în același loc – Arenele Romane (București). Bilete biletele pot fi achiziționate de pe www.ambilet.ro sau de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9).

Event: Wintersun / Arenele Romane, București (MRF Warm-up Party)

Eveniment susținut de Domeniile SâmbureștiAqua CarpaticaJägermeister și Rock Fm

Susținători media: : Rock House Events, Theintermission.ro, Definiterock.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let’s Rock Romania, Best-Event.ro, Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro

 

23.06.2017

MOONSORROWNIGHTMARE, SHADE EMPIRE și ANURYZM sunt noile nume confirmate pentru a 7-a ediție Maximum Rock Festival care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București. Acestea se adaugă trupelor deja confirmate, precum SODOM, FOR THE WICKED, STAGE OF REALITY și VLAD IN TEARS.

Din păcate, avem și o veste neplăcută. Din motive obiective care nu țin de organizatori, trupa XANDRIA nu va mai putea fi prezentă la ediția Maximum Rock Festival 2017. Trupa este nevoită să renunțe la acest concert din cauza prelungirii turneului american din acea perioadă, ceea ce îngreunează întoarcerea în România. Suntem în discuție cu managementul trupei pentru a încerca readucerea trupei în România pentru un concert separat și ne cerem scuze pentru această situație creată!

Cei care doresc returnarea biletului o pot face timp de 10 zile de la acest anunț, trimițând un mail la adresa contact@ambilet.ro.

Începând de astăzi, biletele pot fi achiziționate de pe www.ambilet.ro la prețul de 115 lei. Primele 100 de persoane care achiziționează bilete pot beneficia de un discount de 10% din prețul anunțat folosind codul „MaximumRockFestival” ca voucher.

Pentru confortul participanților, vor fi puse în vânzare în total doar un număr de 1200 bilete, așa că nu uitați că numărul lor este limitat!

10.05.2017

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine în 2017 cu o nouă ediție indoor care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București.

Aflat deja la a șaptea ediție, festivalul a adus de-a lungul timpului nume cunoscute pe scena rock/metal internațională precum Kamelot, Epica, Moonspell, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed și multe altele.

Mai mult decat atât, Maximum Rock Festival nu a neglijat niciodată industria locală, invitând, de asemenea, și formații autohtone, printre care amintim GOD, E-an-na, Tiarra, Hteththemeth, White Walls și multe altele.

Primele confirmări pentru ediția de anul acesta vor fi anunțate curând!

În scurt timp vor fi anunțate și primele nume confirmate pentru ediția din 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *